شرایط اخذ اقامت ترکیه

شرایط اخذ اقامت ترکیه بسته به نوع سرمایه گذاری و درخواست فرد بسیار متفاوت است. در این مقاله ما به شرایط و قوانین اخذ اقامت ترکیه میپردازیم.

با هفت مهر همراه باشید.

انواع اقامت قابل دریافت در ترکیه

  1. اقامت توریستی
  2. اقامت دائم توریستی
  3. اقامت کاری
  4. اقامت دانشجویی
  5. اقامت شهروندی یا پاسپورت

شرایط دریافت اقامت توریستی ترکیه

اقامت ترکیه بسیار سهل و وصول است و از ۶ ماه تا ۲ سال بسته به نوع سرمایه گذاری شما متفاوت است. چگونگی دریافت اقامت ترکیه برای اقامت توریستی به ۲ صورت زیر است:

  1. اجاره بلند مدت ملک (۶ ماه به بالا)
  2. خرید ملک مسکونی به هر مبلغی

شما با داشتن برگه قرارداد اجاره ملک در ترکیه  به راحتی میتوانید با مراجعه به اداره مهاجرت اقدام به دریافت اقامت توریستی خود کنید. مدت زمان اقامت توریستی ارایه شده توسط اداره مهاجرت بسته به قانون زمان درخواست کارت اقامت میتواند از ۶ ماه تا ۱ سال قابل تغییر باشد.

نکته: درصورت تغییر قانون اقامتی با اجاره ملک برای افراد خارجی ممکن پس از اتمام زمان مهلت مقرر شده در کارت اقامت تمدید کارت اقامت از سوی دولت ترکیه انجام نشود.

شما پس از خرید ملک در هر استان ترکیه (که شامل قانون خرید ملک برای افراد خارجی میشود) میتوانید با ارایه سند ملک خریداری شده خود اقدام به دریافت اقامت توریستی خود کنید.

نکته: در صورت خرید ملک به دلیل داشتن سند همانند افراد ترک و دریافت حق خاک اقامت شما هر ساله تمدید میشود و حتی در صورت قطع ارتباط دو کشور به دلیل داشتن حق خاک نمیتوانند از ورود شما به کشور جلوگیری کنند مگر اینکه منع قضایی داشته باشید.

نکته: با این نوع اقامت اجازه کار در ترکیه را ندارید.

شرایط دریافت اقامت دائمی ترکیه

اقامت دائمی ترکیه در واقع همان اقامت توریستی ترکیه است بدون اتمام زمان مندرج در کارت برای ترک کشور. این کارت دیگر نیاز به تمدید دوباره ندارد و در واقع بدون هیچگونه مشکلی در هر زمانی میتوانید به کشور ترکیه وارد شوید و تاریخ انقضایی نیز برای آن وجود ندارد.

شرایط دریافت اقامت ترکیه برای اقامت دائم به این چند صورت است:

  1. در صورت خرید ملک زیر ۲۵۰ هزار دلار: دریافت اقامت دایم بعد از ۵ سال برای تمامی اهالی خانواده (در صورتیکه قانون خروج از کشور اداره مهاجرت ترکیه رعایت شود که برابر است با اجازه خروج ۱۸۰ روز در مجموع در ۵ سال)
  2. در صورت خرید ملک بالای ۲۵۰ هزار دلار: دریافت پاسپورت فوری برای صاحب سند و اقامت دائم برای اهالی خانواده (فرزندان بالای ۱۸ سال)

نکته: پس از دریافت اقامت دائم ترکیه نیازی به تمدید دوباره آن نیست.

نکته: امکان لغو اقامت دائم بعد از فروش ملک شما وجود ندارد.

نکته: با اجاره ملک به هیچ عنوان به اقامت دائم خطم نمی شوید.

نکته: با این نوع اقامت اجازه کار در ترکیه را ندارید.


مطالعه مطالب دیگر:

  1. شرایط و قوانین ثبت شرکت در ترکیه
  2. دریافت فوری پاسورت ترکیه
  3. شرایط خرید ملک در ترکیه
  4. قیمت اجاره ملک در مناطق پرطرفدار استانبول
  5. اخذ گواهینامه ترکیه

شرایط دریافت اقامت کاری ترکیه

 

اقامت کاری ترکیه همانگونه که از نامش پیداست برای افرادی قابل دریافت است که از طریق دعوت نامه کاری به کشور ترکیه وارد میشوند. این نوع اقامت از طریق ثبت شرکت و تاسیس کسب و کار نیز قابل دریافت است.

شرایط دریافت اقامت ترکیه برای اقامت کاری به ۲ صورت زیر است:

  1. دریافت دعوت نامه کاری از شرکت های خصوصی یا دولتی ترکیه
  2. ثبت شرکت در ترکیه و استخدام ۵ فرد ترک

نکته: با این نوع اقامت به شما علاوه بر کارت اقامت کارت اجازه کار هم تعلق میگیرد که با این کار اجازه کار در ترکیه برای شما صادر میشود.

نکته: این کارت تا زمان استخدام شما یا فعال بودن شرکتتان تمدید میشود.

نکته: اقامت کاری به منزله دریافت حتمی اقامت توریستی نیست.

نکته: این نوع اقامت در صورت استخدام تنها از طرف کارفرمای شما قابل اقدام است.

شرایط دریافت اقامت دانشجویی ترکیه

اقامت دانشجویی ترکیه از طریق ثبت نام یا دعوت نامه از سمت دانشگاه های ترکیه قابل دریافت است. شرایط دریافت اقامت ترکیه برای اقامت دانشجویی به صورت زیر است:

  1. دریافت اقامت دانشجویی از طریق بورسیه یا دعوت نامه دانشگاه یا اساتید
  2. دریافت اقامت دانشجویی پس از ثبت نام در دانشگاه

نکته: این اقامت تا زمان تحصیل شما در دانشگاه قابل تمدید و پس از آن باید اقدام به دریافت اقامت توریستی کنید.

نکته: در صورتیکه از خوابگاه استفاده میکنید میتوانید از اقامت توریستی برای ملکی که خریداری یا اجاره کردید هم استفاده کنید و نیاز حتمی به استفاده از اقامت دانشجویی نیست.

نکته: با این نوع اقامت اجازه کار در ترکیه را ندارید.

شرایط دریافت اقامت شهروندی در ترکیه

شما برای دریافت اقامت فوری ترکیه از ۳ راه می توانید اقدام کنید:

  1. سپرده بانکی
  2. خرید ملک بالای ۲۵۰ هزار دلار
  3. ثبت شرکت و سرمایه گذاری

نکته: برای اطلاع دقیق از شرایط دریافت شهروندی ترکیه از این صفحه بازدید کنید: شرایط دریافت شهروندی فوری ترکیه